Naslovnica Politika Čović s ruskim ambasadorom: Osigurati legitimno predstavljanje

Čović s ruskim ambasadorom: Osigurati legitimno predstavljanje

487

Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH i potpredsjednik Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se u petak sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Igorom Kalabuhovim, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Tom prilikom, zvaničnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, unapređenju saradnje, oporavku od posljedica COVID-19, te drugim važnim temama poput aktuelne političke situacije u BiH.

“Jednakopravnost konstitutivnih naroda u BiH i njihovo legitimno predstavljanje, te uklanjanje svih diskriminacija u BIH su također bili tema susreta”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Čović je istakao evropski put BiH kao prioritet koji zahtijeva značajne iskorake u neizbornoj 2021. godini kojima će se osigurati potrebna unutrašnja stabilnost i napredovanje političkog dijaloga.

“Neodgodive i neophodne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključni su pomak u predstojećem periodu, istakao je predsjednik HDZ-a BiH i potpredsjednik Doma naroda PS BiH.

Zvaničnici su kazali kako je jednakopravnost konstitutivnih naroda BiH neupitna kao temelj sadašnje i buduće BiH, istakavši potrebu za osiguravanjem njihovog legitimnog predstavljanja”, dodaje se u saopštenju.

Istaknuta je i saradnja na unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske saradnje, te generalnog razvoja BiH, navodi se na kraju saopštenja iz HDZ-a BiH.

(StarMo)