Naslovnica Politika Čović primio novog šefa Delegacije EU u BiH

Čović primio novog šefa Delegacije EU u BiH

361

Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera.

Tokom posjete, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pridruživanju BiH Evropskoj uniji i NATO savezu, te provođenju ključnih reformskih procesa, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Sagovornici su se osvrnuli na potpisani sporazum lidera izbornih pobjednika Opštih izbora 2018., ističući kako kompromis mora biti postignut kako bi se hitno krenulo u uspostavu vlasti i nastavak reformskih procesa u sklopu euroatlantskih integracija.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler istakao je kako su politički dijalog i kompromis neophodni faktori napretka, te puta ka integraciji, stabilnosti i napretku.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović zahvalio je specijalnom predstavniku na podršci Evropske unije, ističući kako su hrvatski politički predstavnici u potpunosti opredijeljeni za evropski i euroatlantski put BiH. Uspostava vlasti prema dogovoru lidera izbornih pobjednika i izbornoj volji birača osnov su stvaranja bolje budućnosti za stanovnike Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju iz HDZ-a BiH.

(StarMo)