Naslovnica BiH Čović ponovio ultimatum: Bez Izbornog zakona nema ni Vlade FBiH!

Čović ponovio ultimatum: Bez Izbornog zakona nema ni Vlade FBiH!

340
Dragan Čović u Jajcu

Jajce — “Na pitanje hoće li biti neke druge federalne vlade, bez Izbornog zakona, neće je biti, jer mi nemamo partnera koji razumije Ustav BiH i poziciju svakog konstitutivnog naroda i primarno najmalobrojnijeg hrvatskog, pa zašto bi onda imali partnera za ulazak u vlast. To je ona crta ispod koje se ne može ići, bez obzira kakav će politički pritisak biti na one koji predvode ovu državu”, kazao je Dragan Čović u Jajcu.

Čović je dodao da se “mi (HDZ BiH) prije svega brinemo o hrvatskom narodu, brinemo da očuvamo svoju domovinu, brinemo da budemo u planu euroatlantskih integracija BiH, jer nitko do Hrvata ne želi euroatlantske integracije”.

Predsjendik HDZ BiH je boravio u Jajcu na Svečanoj akademiji u utorak, 25. 02. , u Jajcu gdje je obilježena 30. godišnjica utemeljenja općinske organizacije HDZ-a BiH u tom gradu.

Lider HDZ BiH i HNS BiH je dodao i kako je “bilo mnogo pokušaja da se izbriše hrvatski narod s bh. političke scene, ali u tome nitko nije uspio”.

“I danas ne može nitko napraviti bilo koju razinu vlasti bez hrvatskog naroda. To je pozicija koju moramo sačuvati, ne da bi nekoga ucjenjivali ili pokušali blokirati, ili da bi bili na jednoj ili drugoj strani, bez obzira je li u pitanju srpski ili bošnjački narod”, poručio je Čović.

(StarMo)