Naslovnica Politika Čović pojasnio susret sa Vučićem: Bio “na ručku”…

Čović pojasnio susret sa Vučićem: Bio “na ručku”…

227
foto: Twitter

Dragan Čović sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. Na pitanje je li riječ o zajedničkoj inicijativi da se odnosi u BiH promijene na bolje te koji su glavni zaključci Čović je odgovorio kako misli da nema nikakve koordinirane aktivnosti.

– Bio sam u Beogradu na radnom ručku koji smo dogovorili prije mjesec dana u Sloveniji na sastancima EPP-a da malo sadržajnije razgovaramo. Na sličan način predsjednik RH pozvao je gospodina Dodika, kao što je gospodin Palmer bio kod predsjednika Vlade RH, gospodina Plenkovića, rekao je Čović.

– Razgovori su išli otprilike kako neko od rješenja i stabilizirati situaciju u BiH koja je najizraženija kriza od Daytonskog sporazuma do danas. Čini mi se da razgovori nemaju alternativu i da ćemo morati još intenzivnije razgovarati. Ono što ja znam, s predsjednikom Vučićem će ubrzo razgovarati Izetbegović, znam da je razgovarao i s gospodinom Milanovićem. Nema alternative za te razgovore, trebaju biti još dinamičniji i da pokušamo stvoriti ambijent da profunkcionira vlast i da riješimo ključne reformske probleme, dodao je.