Naslovnica Mostar Čović o Mostaru: HDZ “napravio velike ustupke”

Čović o Mostaru: HDZ “napravio velike ustupke”

195
Dragan Čović - HDZ BiH

Mostar — Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i HNS BiH, Dragan Čović, da je Gradski odbor HDZ-a Mostar “napravio velike ustupke kako bi se stvorili uvjeti za izbor Gradskog vijeća Grada Mostara”.

– Vjerujem da će idućeg tjedna biti jedan sastanak na kojem će se to jasno prezentirati, ali to se odnosi isključivo na Gradsko vijeće. Bošnjačka strana smatra da treba napraviti preinake i u upravi grada, mi smo i za to spremni, ali u tom paketu mora biti riješen i federalni dom naroda i izbor članova Predsjedništva, kako bi Hrvate predstavljali legitimni predstavnici, kako to predviđa i Ustav. To je minimum ispod kojih ne možemo ići. Što se nas tiče, izbori će u Mostaru biti i ako treba mi ćemo predložiti izmjene u parlamentarnoj proceduri kako bi se organizirali izbori za Gradsko vijeće, kazao je Čović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je da je na sinoćnjoj večeri s predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem te američkim veleposlanikom Ericom Nelsonom i voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH Johannom Sattlerom informirao sugovornike da “HDZ i SDA više nisu koalicijski partneri niti su dio iste parlamentarne većine”.

(StarMo)