Naslovnica BiH Čović o kandidaturi Krišto: Osvježenje, relaksacija i “poruka Bošnjacima”

Čović o kandidaturi Krišto: Osvježenje, relaksacija i “poruka Bošnjacima”

167
Čović i Krišto

Mostar — Kandidaturom Borjane Krišto željeli smo donijeti jedno osvježenje, relaksirati odnose u predizbornom vremenu, te poslati poruku i bošnjačkom narodu, koji po četvrti put usmjeravanjem svojih glasova dolazi u poziciju birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, da to nije dobro i da to ne rade, izjavio je u razgovoru za Fenu predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

Ističe kako je vrlo često argument za takvo ponašanje bošnjačke strane bio upravo „naš zajednički izričaj, tvrdoća u pregovaranju, personificirani kroz moje ime i političko djelovanje“.

– S druge strane, ja sam već dva puta bio član Predsjedništva BiH i smatram da gospođa Krišto, koja je kao zamjenica predsjednika u samom vrhu stranke, zaslužuje po svakom parametru biti našom kandidatkinjom za Predsjedništvo BiH.
Ona ima zavidno političko iskustvo, a istodobno predstavlja jedno osvježenje za tu poziciju i ima podršku svih članica HNS-a. Slušali smo u proteklom periodu od politike i medija iz Sarajeva kako Dragan Čović zastupa određene stavove zbog svoje pozicije i osobnih ambicija. Evo pokazao sam da neću biti kandidat, ali ću uraditi mnogo više kako bismo ostvarili što bolji rezultat, navodi Čović.

Kada već kao predsjednik stranke nije kandidat za najvišu funkciju, onda su, kaže, “on osobno i rukovodstvo stranke došli do zaključka da se ne treba pojavljivati ni na jednoj listi i da kao predsjednik stranke nastupa iz sjene, ulažući sve znanje, iskustvo i energiju u funkciju što boljeg rezultata svih kandidata HDZ-a”.

– Drugi razlog zašto se ne pojavljujem kao kandidat je HNS. Budući sam ja predsjednik HNS-a htio sam poslati svim drugima poruku da sam u stanju osloboditi se tog pritiska zastupanja samo moje, stožerne stranke HDZ-a i onda s pozicije predsjednika HNS-a dati doprinos osnaživanju svih političkih opcija hrvatskog naroda u BiH koje su u zajedničkom projektu osiguranja legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH, pojašnjava Čović.

(StarMo)