Naslovnica Politika Čović: Ne postoji parlamentarna većina u BiH!

Čović: Ne postoji parlamentarna većina u BiH!

77
Dragan Čović

Sarajevo — Činjenica je da danas s pravom možemo govoriti da ne postoji parlamentarna većina. Svaki dan smo sve udaljeniji, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a koji je potvrdio da se sastao s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

– Jutros sam imao sastanak sa gospodinom Izetbegovićem i jedna od tema je bila nepostojanje parlamentarne većine, pa ako ćete i prozivanja različita u određenim temama. Ovaj put to je bio MMF, sredstva, odluke i moj stav je bio ovih dana i ubuduće da poštujemo Ustav i zakon. Pretpostavljam da je kolega isto rekao, jer ovih dana se dopisujemo preko medija što nije praksa, kazao je Čović.

Naglasio je da u Vijeću ministara resorni ministar “ima obvezu da predloži nešto”.

– Bošnjačka strana to odbije, a sada vi to zovite kako hoćete, ali je po zakonu i Ustavu da iz resora financija dolaze prijedlozi kada je u pitanju konkretno MMF, posebno kada smo te stvari dogovorili vrlo precizno i pred medije izašli, a u društvu su bili predstavnici MMF-a, Delegacije EU i ambasadora SAD i lidera parlamentarnih stranaka. Sve smo se dogovorili, samo to treba pretvoriti u dokument, kazao je lider HDZ-a.

(StarMo)