Naslovnica Politika Čović na Božićnom prijemu: BiH treba mirotvorce…

Čović na Božićnom prijemu: BiH treba mirotvorce…

260

Sarajevo — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je, obraćajući se brojnim zvanicama na Božićnom prijemu, kako BiH, “možda više nego ikada, treba mirotvorce, ljude sklone suradnji, koji teže uspostavi političkog reda i poretka temeljenog na vrijednostima konsenzusa i unapređenju unutar društvenih odnosa”.

Poželivši dobrodošlicu na tradicionalno predblagdansko okupljanje Čović je kazao kako to okupljanje “nas iznova svake godine uputi na radost rođenja Isusa Krista, spasitelja, mirotvorca, osobnosti u kojoj su se u neraskidivom vječnom savezu i zajedništvu ujedinili Bog i čovjek”.

“Taj savez nad savezima koji danas živimo kroz spomen rođenja Isusa Krista, ispunjava naša srca ljubavlju i toplinom, suosjećanjem i neizrecivom brigom za bližnjega, osobito prema onima koji su slabiji ili u stanju potrebe i potiče nas na potrebu i želju da izgrađujemo društvo blagostanja i sreće” – kazao je Čović.

To nas nadahnuće, dodao je on, upućuje da smo uvijek svjesni i moralnih potreba društva i onoga što trebamo činiti da bi u našoj domovini i među njene konstituvne narode unijeli više sloge i razumijevanja, osjećaja bliskosti, povezanosti i zajedništva.

Po njegovim riječima, na tim principima mora počivati javno-političko djelovanje u BiH, kako bi počeli uistinu vrednovati i poticati kompromis i dijalog, umjesto obmana, prevara, manipulacija i populizma.

(StarMo)