Naslovnica Politika Čović: Legitimno predstavljanje i izbori u Mostaru

Čović: Legitimno predstavljanje i izbori u Mostaru

610

Mostar/Brisel — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH predvodio je delegaciju HDZ-a BiH na sastanku s predsjednikom Evropske narodne stranke (European Peoples Party – EPP) Donaldom Tuskom, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Zvaničnici su prilikom sastanka govorili o odličnoj saradnji, trenutnoj političkoj situaciji, izbornom zakonodavstvu i kandidatskom statusu BiH.

“Dr. Dragan Čović istakao je pozitivne procese u Bosni i Hercegovini, poput uspostave Vijeća Ministara BiH, naglašavajući da su stabilni politički odnosi i zaštita jednakopravnosti kroz izmjene Izbornog zakona ključni za BiH i njene građane. Izmjene izbornog zakonodavstva omogućit će legitimno predstavljanje nezavisne političke volje konstitutivnih naroda na svim nivoima vlasti i održavanje izbora u Gradu Mostaru”, navodi se u saopštenju.

Dr. Čović je naglasio kako su hrvatski politički predstavnici ustrajno i snažno opredijeljeni za članstvo BiH u EU, ispunjavanje reformskih procesa, jačanje vladavine prava, socio-ekonomsko osnaživanje i evropsku BiH.

Na sastanku je iskazana potpuna posvećenost evropskom putu BiH, partnerstvu unutar najsnažnije evropske političke porodice i daljnjoj saradnji, stoji u saopštenju.

(StarMo)