Naslovnica Politika Čović konačno sazvao Kolegij Parlamenta BiH

Čović konačno sazvao Kolegij Parlamenta BiH

491

Sarajevo — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za četvrtak, 14. novembar 2019. godine, nastavak 2. sjednice Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH. Početak nastavka 2. sjednice Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH zakazan je u 13 sati.

Na dnevnom redu nalazi se 27 tačaka među kojima je i određivanje nadležne komisije za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine predlagača delegata Denisa Bećirovića. Zahtjev za sazivanje sjednice upućivao je ranije i delegat Denis Bećirović.

Prije Zajedničke sjednice bit će održana i sejdnica Kolegija Doma naroda PSBiH, prenosi Patria.

Na dnevnom redu je određivanje nadležnih komisija za razmatranje Izvještaja o radu Pravobranilaštva BiH za 2018, za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018, dostavljenog od Predsjedništva BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Konsolidiranog izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018, dostavljenog od Ministarstva finansija i trezora BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg konsolidiranog izvještaja interne revizije za 2018. godinu, dostavljenog od Ministarstva finansija i trezora BiH.

Određivanje nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg izvještaja VSTV-a BiH za 2018, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu, određivanje nadležne komisije za razmatranje Informacije o stanju u Izvozno- kreditnoj agenciji BiH – IGA, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o provođenju Općih izbora 2018. godine i Izvještaja o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u 2018, također se nalaze na dnevnom redu.


(StarMo)