Naslovnica Izdvojeno Čović kod Plenkovića zbog zajedničkog suzbijanja pandemije

Čović kod Plenkovića zbog zajedničkog suzbijanja pandemije

624
sastanak u Zagrebu; foto: ilustracija

Zagreb — Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

Na početku sastanka, predsjedatelj Doma naroda PSBiH izrazio je suosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima grada Zagreba zahvaćenima razornim potresima i naknadnim podrhtavanjima tla 22. i 23. marta.

Zvaničnici su razgovarali o zajedničkim naporima i uzajamnoj potpori u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji, pomoći Europske unije, kao i o dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta, te očuvanju ekonomske sigurnosti.

Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskoga sabora naglasili su pozitivnu suradnju, te izrazili solidarnost i spremnost za iznalaženje potrebne pomoći za Bosnu i Hercegovinu koja se, kao i zemlje diljem svijeta, nalazi suočena s razvojem pandemije koronavirusa, saopćeno je uz Čovićevog ureda, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(StarMo)