Naslovnica Region Čović kod Plenkovića: Usredotočiti se na Mostar…

Čović kod Plenkovića: Usredotočiti se na Mostar…

358

Zagreb — Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u ponedjeljak je u Zagrebu sudjelovao na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Republike Hrvatske, koja je održana pod vodstvom predsjednika stranke i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, javljeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je “izvijestio o rezultatima lokalnih izbora koji su u Bosni i Hercegovini”, s izuzetkom Grada Mostara.

Analizirajući osvojene načelničke i vijećničke mandate, Čović je istaknuo kako je “HDZ BiH ponovno zadobio veliko povjerenje hrvatskoga naroda”.

“Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini dao je snažnu potporu stožernoj hrvatskoj stranci i iznova kazao kako je naš narod neizostavan politički čimbenik Bosne i Hercegovine. Izvjesno je da Hrvati diljem Bosne i Hercegovine prepoznaju naše zalaganje za proeuropske ciljeve i izgradnju stabilne i razvijene BiH. Istodobno, jasno je i da dijele naše zabrinutosti, kao i borbu za prava hrvatskoga naroda”, naglasio je predsjednik HDZ-a BiH.

Istaknuo je i da će se u predstojećem razdoblju snage HDZ-a BiH “usredotočiti na Lokalne izbore u Gradu Mostaru koji će se održati 20. prosinca”.

Kazao je kako je Bosni i Hercegovini prijeko potrebna politička stabilnost, ali i da političke stabilnosti ne može biti bez legitimnih sugovornika i poštivanja prava konstitutivnih naroda. Stoga je, kako je naglasio, nužno ispoštovati potpisane političke dogovore, počevši od sporazuma HDZ-a BiH i SDA o izmjenama Izbornog zakona.

(StarMo)