Naslovnica Politika Čović: Jedino Hrvati iskreno za EU i NATO

Čović: Jedino Hrvati iskreno za EU i NATO

439
Dragan Čović

Zagreb — Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović obratio se na velikoj jubilarnoj godišnjici osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, naglasivši kako se i u Boni i Hercegovini kroz ovu godinu obilježava ta jubilarna godišnjica.

“HDZ u Bosni i Hercegovini, kao i ovdje, čini stožernu stranku hrvatskog naroda. Okupila je sve hrvatsko što diše u Bosni i Hercegovini. U zadnje četiri godine posebno je osnažena kroz Hrvatski narodni sabor u BiH, kako bismo jasno kazali da želimo biti potpuno ravnopravni s druga dva naroda u duboko podijeljenom društvu. To je nemoguće bez Vlade Republike Hrvatske i mudrosti onih koji je posljednjih godina vode”, kazao je Čović, prenosi N1.

“Od tri naroda u Bosni i Hercegovini, jedino se hrvatski narod iskreno zalaže za pristupanje Bosne i Hercegovine u EU i NATO”, naglasio je Čović.

“Ove godine se obilježava 25 godina od Daytonskog mirovnog sporazuma. U Dayton su pregovarači otišli s tri republike, jedni su predstavljali srpski narod, drugi bošnjački i treći je bila Hrvatska republika Herceg Bosna. Iz Daytona se vratilo s jednom republikom i jednom federacijom. Nestala je Republika Herceg Bosna. Moramo biti svjesni povijesne odgovornosti jer je to sve učinjeno da bi Republika Hrvatska danas bila u ovim povijesnim granicama”, kazao je Čović.

Čović se zahvalio Vladi Republike Hrvatske “na mudrom političkom vodstvu i na brizi o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i zaštiti njegovih interesa”.

(StarMo)