Naslovnica Mostar Čović: Izbori u Mostaru se “moraju održati”…

Čović: Izbori u Mostaru se “moraju održati”…

637
Dragan Čović

Mostar — “Izbori se u Mostaru moraju održati, ali kao što Bošnjaci inzistiraju na nekim stvarima u ovome gradu, mi tražimo da se riješi pitanje Doma naroda i Predsjedništva u smislu legitimnog predstavljanja” – kazao je predsjednik HDZ BiH i HNS BiH Dragan Čović u razgovoru za BH izdanje ‘Večernjeg lista’.

On smatra da su “svi aduti i sva rješenja na stolu”.

“Koliko god netko bio pesimističan, vjerujem da do kraja marta možemo imati Izborni zakon koji će osigurati ne samo da provedemo ove izbore na najbolji način, uključujući Mostar, nego i izbore 2022. godine kako bi se eliminirale trzavice između Bošnjaka i Hrvata. Iznimno je važno da sve u međuvremenu normalno funkcionira u FBiH. Izvršna i zakonodavna vlast. Imamo proračun i ne postoji nikakvo opterećenje za ovu vlast” – kazao je Čović.

Predsjendik HDZ BiH kako HDZ BiH “apsolutno ništa ne uvjetuje, nego inzistira na poštivanju Ustava, presuda suda i želimo partnera u vlasti koji razumije da su ovo ključna životna pitanja BiH, a dakako i hrvatskog naroda”.

“Bez minimalne jednakopravnosti hrvatskog naroda ova BiH stalno će biti u nekom zastoju. Ne samo u smislu integriranja nego i funkcioniranja” – kazap je Čović.

(StraMo)