Naslovnica Izdvojeno Čović: Izbori “sigurno” u Mostaru, ali uz “paket”!?

Čović: Izbori “sigurno” u Mostaru, ali uz “paket”!?

475
Dragan Čović - HDZ BiH

Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH i HNS BiH, Dragan Čović kazao je kako će ove godine “sigurno biti održani lokalni izbori u Gradu Mostaru”.

“Dogovoreno je da treba usuglasiti izbor 35 vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara, izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH i dva člana Predsjedništva BiH iz FBiH. Vodimo intenzivne razgovore, danas prije svega na razini SDA-HDZ i s našim partnerima s kojima činimo koaliciju na razini BiH i entiteta” – kazao je Čović.

Dodao je i “kako mu se čini realno postaviti plan do kraja trećeg mjeseca da taj posao završimo”.

Prije svega, ja ću javno kazati, sigurno će biti organizirani izbori u Mostaru 2020. godine. Taj problem će se riješiti, to je sasvim izvjesno. I to u za to predviđenim zakonskim rokovima. Dakle, prije vremena kada Središnje izborno povjerenstvo proglašava izbore za ovu godinu – kazao je Čović u intervjuu za Federalnu novinsku agenciju.

Dodaje kako pitanje izbora u Gradu Mostaru “treba riješiti u paketu s Domom naroda u FBiH i izborom članova Predsjedništva BiH”, kako bi se relaksirali odnosi i vratilo povjerenje, primarno između bošnjačkog i hrvatskog naroda.

“To je zadatak i HDZ-a i SDA i danas imamo jednu dosta zavidnu dinamiku. Vidjet ćemo kako će to završiti. Ja sam iskreno optimističan ako nastavimo tempom kojim razgovaramo protekla dva mjeseca, onda nema razloga da u trećem mjesecu javnosti ne objelodanimo da smo taj dio usuglasili i da to možemo pustiti u parlamentarnu proceduru” – poručuje Čović.

(StarMo)