Naslovnica BiH Čović i Zvizdić u Bruxellesu: Bilo priče i o Mostaru…

Čović i Zvizdić u Bruxellesu: Bilo priče i o Mostaru…

457

Bruxelles — Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić održali su danas u Bruxellesu sastanak sa stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za BiH, zastupnikom Portugala u Europskom parlamentu, Paulom Rangelom.

Teme sastanka obuhvatile su izmjene Izbornog zakona, izbore u Gradu Mostaru, budućnost demokracije u BiH i dobivanje kandidatskog statusa za našu državu.

Kako je javljeno iz Parlamentarne skupštine, Čović je naglasio da je Izborni zakon “u finalnoj fazi dogovora”, te da će izmjene Izbornog zakona “osigurati zakonsku jednakost konstitutivnih naroda u političkom predstavljanju na svim razinama vlasti”.

Denis Zvizdić je potvrdio je “nedvojbenu opredijeljenost žitelja za europsku BiH”.

“Ispunjavanje reformi i preuzetih obveza rezultirat će pozitivnim socio-ekonomskim razvojem, poboljšanjem života građana i uspostavom savremenih evropskih mehanizama u BiH”, rekao je.

Izvjestitelj Rangel istaknuo je zadovoljstvo sastankom, naglašavajući važnost “aktivne i kontinuirane suradnje predstavnika BiH i EU, kao i europsku perspektivu”.

 

(StarMo)