Naslovnica Politika Čović i Lavrov o Izbornom zakonu BiH i legitimnim predstavnicima

Čović i Lavrov o Izbornom zakonu BiH i legitimnim predstavnicima

162
Lavrvov i Čović

Sarajevo — Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je sinoć u Sarajevu sastanak s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Na sastanku je razgovarano “o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te EU i NATO putu Bosne i Hercegovine, kao i 25. obljetnici Daytonskog mirovnog sporazuma. Također su govorili o ekonomskoj suradnji i bilateralnim odnosima te stanju vezano za epidemiju koronavirusa”.

Kako je priopćeno iz Čovićevog ureda, on je upoznao ministra s političkim prilikama, gdje je naglasio izmjene Izbornog zakona BiH kao imperativ i garant ravnopravne budućnosti te kazao kako politički dijalog ne može funkcionirati bez legitimnih predstavnika i konsenzusa.

Istaknuo je i kako su hrvatski narod i njegovi legitimni predstavnici u potpunosti opredijeljeni za budućnost BiH u Europskoj uniji i NATO-u. Kazao je kako rad na izgradnji europske BiH nema alternativu i da legitimni predstavnici Hrvata predvode politiku europskih i euroatlantskih integracija.

(StarMo)