Naslovnica IZBORI 2022. Čović i Krišto u RS-u, prošetali Banja Lukom

Čović i Krišto u RS-u, prošetali Banja Lukom

159

Banja Luka — Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravili su danas u Republici Srpskoj, te su nizom aktivnosti pružili snažnu podršku kandidatima Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH u Republici Srpskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Borjana Krišto pozdravila je domaćine na održanom predizbornom skupu na Petrićevcu, te je govorila o položaju hrvatskog naroda u tom entitetu ističući zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH te jednoglasnoj podršci stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora i kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ali i zajedničkom kandidatu za predsjednika/potpredsjednika RS-a, Davoru Pranjiću.

„Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor, kako za hrvatskog člana Predsjedništva BiH tako i za predsjednika/potpredsjednika RS-a, i to nije slučajno“, potvrdila je Krišto.

„Duboko vjerujem u našu pobjedu i snagu našeg zajedništva, ovo su izbori kojima određujemo budućnost za sve generacije”, istakla je Borjana Krišto prilikom svog obraćanja.

Davor Pranjić, zajednički kandidat HNS-a za predsjednika/dopredsjednika RS-a, uz zahvalu svima na potpori, posebno je istaknuo zajedništvo ljudi u ovome entitetu kao i potpori koju ima. “Hrvatski narod u Bosni i Hecegovini, u entitetu Republici Srpskoj je kroz povijest uvijek bio i postojao, a to je plod našega zajedništva. Zajedničkim snagama ćemo gradimo budućnost na ovim prostorima“, kazao je Pranjić.

Josip Jerković, dopredsjednik HDZ-a BiH i dopredsjednik RS-a, pozvao je sve da 2. oktobra iziđu na izbore, i pokažu snažno zajedništvo te da u potpunosti daju podršku, jedinom hrvatskom kandidatu za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske, Davoru Pranjiću.

Nakon kratke šetnje gradom, zvaničnici su razgovarali s mons. Markom Semrenom, pomoćnim biskupom banjalučkim u Biskupskom ordinarijatu. Prilikom susreta razgovarano je o stanju i položaju Hrvata katolika u ovome entitetu. Naglašena je potreba stabilizacije svih prilika u Bosni i Hercegovini te konačnog rješavanja otvorenog političkog pitanja diskriminacije hrvatskog naroda u BiH.

Nakon Banja Luke, delegacija je posjetila i Franjevački samostan Petrićevac, te prisustvovala svetoj misi, nakon čega su održali sastanak s privrednicima, navodi se u saopštenju.

(StarMo)