Naslovnica Politika Čović i Izetbegović telefonom “o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama”

Čović i Izetbegović telefonom “o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama”

535
Čović i Izetbegović

Sarajevo/Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je razgovarao telefonom s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prilikom razgovora razmijenjena su mišljenja o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz HDZ-a.

Posebno se razgovaralo o nabavci zaštitne opreme što mora biti prioritetno pitanje za sve.

Podržana je zajednička odluka predsjedavajućeg Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o zahtjevu da se BiH ali i druge zemlje Zapadnog Balkana izuzmu iz odluke iz zabrane izvoza medicinske opreme iz EU zbog pandemije koronavirusa.

Tokom razgovora naglašena je važnost zajedničke koordinacije, sukladno nadležnostima, kako bi se iskazala solidarnost i donijele potrebne odluke za pomoć ljudima koji su u posebnoj potrebi. Osobe i porodice koje su i koje će biti ekonomski pogođene pandemijom koronavirusa moraju biti prvi prioritet i predmet vlada svih razina vlasti.

(StarMo)