Naslovnica BiH Čović: “Hrvati su predvodnici euroatlantskih integracija”

Čović: “Hrvati su predvodnici euroatlantskih integracija”

606
Dragan Čović

Busovača — “Hrvati su predvodnici euroatlantskih integracija, istaknuo je Dragan Čović, sinoć u Busovači tokom obilježena 30. obljetnice utemeljenja Općinske organizacije HDZ-a BiH u tom gradu.

Ujedno je pozvao na “poštivanje svih odluka Ustavnog suda”.

“Čini mi se da mnogi koriste razne krize da bi zaustavili sve procese i razgradili Bosnu i Hercegovinu. Hrvati se kao najmalobrojniji, a najveći politički narod u Bosni i Hercegovini predvođen HDZ-om BiH, stožernom strankom i Hrvatskim narodnim saborom, neće se umoriti da gradimo i dalje euroatlantski put Bosne i Hercegovine. Jedino hrvatski narod iskreno želi euroatlantske integracije za Bosnu i Hercegovinu. Hrvatski narod jedni se zalaže za poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine, zato, teško možemo prihvatiti kada nam netko komentira što je u Ustavu. Svi oni koji komentiraju, neka ispoštuju Odluke Ustavnog suda, to je moja poruka prijateljima. Ne stavljamo se na stranu jedne, druge ili pete opcije, razmišljamo o budućnosti naše domovine Bosne i Hercegovine i potpunoj jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, predstavljenu kroz legitimne predstavnike, upravo onako kako je to u Ustavu BiH definirano”, naglasio je Čović.

Lider HDZ BiH je naglasio kako Hrvati “žele poštivati Ustav Bosne i Hercegovine, i želimo Bosnu i Hercegovinu, vrlo jasno, kao zemlju tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda, koju će predstavljati predstavnici Hrvata, koje hrvatski narod izabere”.

“To je nešto što je zapisano u Daytonskom mirovnom sporazumu, to je nešto što precizno piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Oni koji su jednom, dva puta, pa tri puta birali predstavike u ime Hrvata, na svim razinama, to će pokušati opet ako dobiju prigodu. Na nama je da pokažemo sa svakog dijela Bosne i Hercegovine, da nismo oni koji dijele, nego grade” – rekao je Čović, dodajući da “onima koji nas svrstavaju da smo dobri s jednima ili drugima, uvijek poručujemo da smo jednako dobri i sa jednima i sa drugima”.

(StarMo)