Naslovnica Politika Čović čestitao Dan državnosti RH: Veličanstven dan…

Čović čestitao Dan državnosti RH: Veličanstven dan…

99

Mostar — Povodom Dana državnosti Hrvatske čestitku je Andreju Plenkoviću, Zoranu Milanoviću i Goradnu Jandrokoviću uputio i lider HDZ-a Bosne i Hercegovine i predsjednik HNS BiH Dragan Čović.

“Danas je poseban, veličanstven dan kada se prisjećamo povijesnog trenutka kojemu smo svjedočili prije tri desetljeća. Doista, nakon dugo vremena i raznih režima, naša Hrvatska vratila je svoju suverenost i demokraciju i uspostavila institucije koje su sačuvale naš narod. Ovaj povijesni datum prilika je da se prisjetimo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa u tim bremenitim vremenima prošli. Možemo biti ponosni da se danas prisjetimo svih dostignuća u postizanju slobode i žrtve koju su naši branitelji položili za svoju domovinu. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je dao svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi današnje suverene Republike Hrvatske i opet bi stali u zaštitu Lijepe naše”, naveo je Čović.

“Dragi prijatelji, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dalje se bori za uspostavu jednakopravnosti i ustavom zajamčene konstitutivnosti. U sljedećem razdoblju u kojemu moramo riješiti sva otvorena pitanja uzdamo se i u pomoć i medijaciju institucija Republike Hrvatske kako bi ubrzali euroatlantski put koji je jedini jamac demokratskih procesa i prosperiteta i put koji nema alternativu. Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju dvije domovine i na to su istinski ponosni. Još jednom, svim Hrvaticama i Hrvatima u našoj domovini i izvan nje čestitam današnji Dan državnosti na tri desetljeća zajedništva i slobode”, naveo je Čović.

 

(StarMo)