Naslovnica Politika Čolak: Postoji mogućnost da se sutra okonča rad na budžetu

Čolak: Postoji mogućnost da se sutra okonča rad na budžetu

308
Bariša Čolak - HDZ BIH

Sarajevo — Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak (HDZ BiH) danas u Sarajevu je izjavio novinarima da će se članovi Kluba hrvatskog naroda najkasnije sutra ujutro dogovoriti o tome kako će se izjašnjavati o prijedlogu budžeta institucija BiH za 2020. godinu.

– Vidjet ćemo šta će odlučiti Dom, kako će se budžet razmatrati, hoće li to ići po skraćenom postupku, hoće li ići po redovnom postupku. U svakom slučaju, mislim da postoji mogućnost, ako budu i dvije sjednice, da mi sutra okončamo rad po budžetu institucija BiH – kazao je Čolak.

Smatra da prije svega “treba osigurati mogućnost Domu naroda istu kao i Zastupničkom domu”.

– Ukoliko to bude osigurano, onda mislim da postoje šanse da se on i podrži. Ukoliko to ne bude moguće, opet ovisi kako će se Dom izjasniti, u kojoj formi, odnosno hoće li to ići u skraćenom ili redovnom postupku ili će se insistirati da se ide možda u hitnom postupku – kazao je Čolak, prenosi Fena.

Napomenuo je kako misli da ne bi bilo dobro da se ide u hitnom postupku, “jer bi time bila narušena i ravnopravnost oba doma“.

– Mislim da, što se tiče vremenskog roka, to ne remeti uopće tu situaciju, jer se mogu u toku jednog dana praktično dvije sjednice održati, tako da to nije nikakav problem – smatra Čolak.

(StarMo)