Naslovnica Politika Čolak: Izvršiti izmjene Izbornog zakona BiH

Čolak: Izvršiti izmjene Izbornog zakona BiH

373
Bariša Čolak - HDZ BIH

Mostar — Zamjenik predsjedatelja Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, kazao je kako je “važno izvršiti izmjene Izbornog zakona BiH”.

“To je važno kako bi se mogli provesti izbori u Mostaru, a s druge strane kako bi mogli osigurati legitiman izbor i legitimno zastupanje u Domu naroda Federalnog Parlamenta i legitiman izbor članova Predsjedništva BiH. Ovo pitanje je kroz legislativu moguće riješiti najkasnije do petog mjeseca naredne godine”, kazao je Čolak.

Kada je riječ o provedbi presuda Europskog suda za ljudska prava, Čolak je naglasio da to “podrazumijeva promjenu samog Ustava BiH”, što je po njegovim riječima dosta zahtjevno pitanje jer za promjenu Ustava, navodi, treba kvalificirana većina u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“HDZ BiH i HNS su otvoreni i nudimo rješenja da se i te presude Ustavnog suda, od kojih su neke već stare desetak godina, provedu, ali prioritet nam je promjena Izbornog zakona u smislu legitimnog izbora i legitimnog predstavljanja kako u Domu naroda, tako i u Predsjedništvu BiH”, zaključio je Čolak”, stoji u priopćenju.

(StarMo)