Naslovnica Izdvojeno CNN anketa: Biden pobijedio u debati

CNN anketa: Biden pobijedio u debati

180
Trump i Biden - arhiva

Washington — Joe Biden je odradio bolji posao u završnoj debati pred predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državana, pokazuje trenutna anketa CNN-ovih promatrača.

Sveukupno, 53 posto glasača koji su pratili debatu kazalo je da je Biden pobijedio u meču, dok ih je 39 posto izjavilo da je republikanac Donald Trump bio bolji – prenosi Klix.ba.

Gledaoci su dodali da su Bidenove kritike prema Trumpu bile uglavnom korektne, i to u procentu od 76 posto, dok 26 posto publike smatra da je Biden bio nefer.

Podijeljena su mišljenja i kada je riječ o Trumpovim napadima na Bidena.

Polovina publike smatra da je Trump bio fer, a 49 posto da nije. Podsjetimo da je u anketi CNN-a nakon prve predsjedničke debate samo 28 posto gledaoca reklo kako smatra da je predsjednik Trump pobijedio u debati, a 67 posto ih je njegovu kritiku na račun Bidena nazvalo nepravednom.

Finalna debata nije puno utjecala na promjenu utisaka niti o jednom kandidatu. Povoljni stavovi o Bidenu prije debate iznosili su 55 posto, a u intervjuima nakon debate i dalje su na stabilnih 56 posto. Isto tako je i Trump ostao na 42 posto.

Anketu CNN-a nakon debate sprovela je američka kompanija za istraživanje tržišta SSRS kojom upravlja skupina profesionalaca iz društvenih nauka, a anketa uključuje intervjue s 585 registrovanih birača koji su pratili predsjedničku debatu 22. oktobra.

(StarMo)