Naslovnica Politika Član Trumpovog tima: Stjerani smo u ugao

Član Trumpovog tima: Stjerani smo u ugao

217
Donald Trump

Sarajevo/Washington — Iako je Donald Trump danas bio ubijeđen da će biti ponovo američki predsjednik, situacija na terenu se drastično mijenja pa neki članovi njegovog tima polako gube nadu, javlja N1.

Kako je prenio CNN, neimenovani zvaničnik iz Trumpovog štaba kazao je kako su “očigledno stjerani u ugao”. Ipak, upozorio je kako kampanja još uvijek nije gotova, te da se nadaju kako će Arizona i Nevada biti na strani sadašnjeg predsjednika SAD-a.

Podsjećanja radi, štab Donalda Trampa ranije danas je kazao da će tražiti ponovno brojanje glasova u državi Wisconsin iako još nisu objavljeni rezultati izbora.

“Dobili smo izvještaje o ozbiljnim neregularnostima u nekoliko oblasti u Wisconsinu što izaziva sumnje u ispravnost rezultata. Predsjednik je dobio potreban broj glasova da bi mogao zahtijevati ponovno brojanje što ćemo odmah i učiniti”, rečeno je iz Trampovog štaba.

Prema podacima istraživačkog centra “Edison”, u Wisconsinu je, na osnovu 99 posto prebrojanih glasova, kandidat demokrata Joe Biden dobio 49,4 posto, a Trump 48,8.

(StarMo)