Naslovnica Sport Član štaba Vatrenih mora u samoizolaciju

Član štaba Vatrenih mora u samoizolaciju

282

Zagreb — Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u četvrtak kako je na posljednjem redovnom testiranju igrača i štaba reprezentacije, obavljenom u srijedu, pozitivan na koronavirus bio kondicioni trener Luka Milanović.

Kondicioni trener Milanović će idućih 14 dana provesti u samoizolaciji, a iz HNS-a su dodali kako nije imao niti ima simptome bolesti covid-19.

“O pozitivnom slučaju obaviještena je nadležna epidemiološka služba koja je detaljno analizirala sve kontakte dr. Milanovića te je procijenila kako su proteklih dana u okviru reprezentacije poštovane sve stroge mjere prevencije zaraze. Uzimajući to u obzir, epidemiolozi su procijenili da nije bilo rizičnih kontakata te su donijeli odluku o samoizolaciji samo za kondicijskog trenera Vatrenih”, saopćio je HNS, a prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Milanović je, kao i drugi članovi štaba i reprezentativci, testiran prije okupljanja te je bio negativan.

“Tokom okupljanja reprezentacije na snazi su vrlo stroge i posebne mjere zaštite, što vrijedi i za osoblje hotela u kojem je smještena reprezentacija, gdje su svi članovi osoblja testirani prije dolaska reprezentacije, a poštuju se posebne mjere dezinfekcije i vrlo strogi protokoli. Svi ostali testovi na igrače i članove štaba hrvatske reprezentacije vratili su se negativni. Vatreni će tako po planiranom rasporedu u petak krenuti prema Portugalu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera kao što je bilo i do sada”, objavio je HNS.

Prema predviđenom planu hrvatska reprezentacija imat će još dva testiranja, prvo u petak u Portu, a drugo u ponedjeljak u Parizu.

(StarMo)