Naslovnica Mostar “Ćiro” povezuje Hercegovinu

“Ćiro” povezuje Hercegovinu

189

Mostar — Projekt “Ćiro – staza svjetske kulturne baštine” predstavljen je u četvrtak u Mostaru, a promovirat će kulturalni turizam i turizam na otvorenom duž stare željezničke pruge koja povezuje Stolac, Ravno, Čapljinu i Mostar.

Cilj je projekta izvršiti utjecaj na povećanje broja posjetitelja i poboljšanje lokalnog gospodarstva, kreiranjem i uvezivanjem sadržaja i ponude duž biciklističke staze. Projekt traje 18 mjeseci, a ukupna vrijednost je 377.395 eura, od čega 301.820 eura sufinancira Europska unija u okviru EU4Business-a.

V.d. direktora REDAH-a Ivica Sivrić kazao je novinarima kako su zajedno s partnerima napravili projekt koji će poboljšati okruženje vezano za turistički sektor povezujući nešto što već postoji u Hercegovini – biciklističku stazu Ćiru koja je već promovirana i kulturno je naslijeđe koje imamo.

Mnoge destinacije poznate od strane UNESCO-a kao što su Stari grad Mostar, nekropole stećaka Buljuni i Radimlja u Stocu i Počitelju, istaknuo je Sivrić.

– Cilj projekta je poboljšati okruženje na dva načina – da putem određenih dokumenata dođemo do novih informacija kako ćemo upravljati spajanjem takvih različitih djelatnosti i tko bi mogao upravljati. U sklopu toga je i izrada marketinške strategije određenih vizualnih identiteta kao jedne pretpostavke za ubuduće. Planirano je da se prikupe sadržaji i da se izvrši mapiranje dodatnih biciklističkih staza kako bi se Stolac koji kao teritorij nije direktno na Ćirinoj stazi povezao sa Ćirinom stazom – pojasnio je Sivrić.

(StarMo)