Naslovnica Politika CIK: RTRS plasira neistine

CIK: RTRS plasira neistine

208

Sarajevo — Centralna izborna komisija BiH je na 86. (hitnoj) sjednici održanoj danas usvojila zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, o čemu je javnost obavještena putem saopćenja za javnost kao i putem UŽIVO prenosa sjednice CIK BiH, saopćeno je danas iz CIK-a.

”I pored navedenog Javni servis RTRS dana 30.11.2020. godine u Dnevniku 2 i 3, ne bazirajući se na zvanične informacije iz Centralne izborne komisije BiH pored ostalog navodi da je dr. Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH „lično na protokol predao“ zahtjev za ponavljanje izbora u Srebrenici”, navedeno je u saopćenju CIK-a, prenosi N1.

Iz ove institucije je navedeno da je u pitanju ”potpuna neistina, što narušava lični ugled dr. Arnautovića i kredibilitet Centralne izborne komisije BiH”.

”Centralna izborna komisija BiH poziva Javni servis RTRS da poštuje odredbe člana 16.9 Izbornog zakona BiH u kojem se, pored ostalog, navodi da su Javni elektronski mediji dužni besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, saopćenja i informacije Centralne izborne komisije BiH kako bi birači bili informirani o svim aspektima izbornog procesa”, saopćeno je iz CIK-a danas.

(StarMo)