Naslovnica Mostar CIK ovjerio još 15 lista za izbore u Mostaru

CIK ovjerio još 15 lista za izbore u Mostaru

589

Sarajevo/Mostar — Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj 64. sjednici, razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara, a nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka, ovjerila još 15 kandidatskih listi u cjelosti ili djelimično sa 95 kandidata.

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine u Gradu Mostaru, Centralna izborna komisija BiH će do 5. novembra 2020. godine ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja, kao i na web stranici www.izbori.ba.

Centralna izborna komisija BiH danas je u skladu sa Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću usvojila i Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za Gradsko vijeće Grada Mostara za Lokalne izbore 2020. godine, a nakon što je 9. oktobra 2020. godine provedeno žrijebanje.

(StarMo)