Naslovnica Mostar CIK: Ovjereno 48 kandidatskih listi za izbore u Mostaru

CIK: Ovjereno 48 kandidatskih listi za izbore u Mostaru

212

Sarajevo — Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na 60. (hitnoj) sjednici održanoj 02. 10. 2020. godine, razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara, počela proces ovjere kandidatskih listi i kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnesene su 63 kandidatske liste sa ukupno 387 kandidata, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Danas je Centralna izborna komisija BiH ovjerila 48 kandidatskih listi koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 15 kandidatskih listi utvrđeno da imaju nedostatke.

Politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, će biti obavješteni da u roku od pet dana, odnosno do srijede, 07. 10. 2020. godine do 16 sati otklone nedostatke o kojima će biti obavješteni.

Otklanjanje nedostataka do navedenog roka mora biti evidentirano u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, te ukoliko putem pošte bude zaprimljeno izvan roka smatrat će se neblagovremenim postupanjem, zato Centralna izborna komisija BiH preporučuje lično dostavljanje dokumentacije za otklanjanje nedostataka u sjedištu CIK BiH do 07. 10. 2020. godine do 16 sati, navodi se u saopštenju.

(StarMo)