Naslovnica Politika CIK održao sastanak sa Koalicijom “Pod lupom”

CIK održao sastanak sa Koalicijom “Pod lupom”

246
foto: CIK BiH

Sarajevo — Povodom održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za 15. 11. 2020. godine, odnosno u Gradu Mostaru 20. 12. 2020., Centralna izborna komisija (CIK) BiH se sastala s predstavnicima Koalicije „Pod lupom“ koja je najavila izbornu posmatračku misiju za Lokalne izbore 2020. godine u BiH, koja uključuje i oko 100 dugoročnih posmatrača.

Razgovarano je o organizacijskim aspektima Lokalnih izbora 2020. godine, procedurama akreditiranja izbornih posmatrača, te jačanju institucionalne saradnje s Centralnom izbornom komisijom BiH, što će, uz potencijalno zajedničko zagovaranje određenih zakonskih i drugih unapređenja u izbornom procesu, biti značajan segment zajedničkih budućih aktivnosti, saopćio je CIK.

Uime Koalicije „Pod lupom“ sastanku s predsjednikom i članovima Centralne izborne komisije BiH su prisustvovali Vehid Šehić, predsjednik Strateškog odbora, Dario Jovanović, menadžer projekta STEP i Koalicije „Pod lupom“, Jelena Tanasković Mićanović, koordinatorica za javne politike i Ivica Ćavar, koordinator za zagovaranje.

Koalicija “Pod lupom” okuplja organizacije civilnog društva koje se, između ostalog, bave nadgledanjem izbornog procesa u BiH u svim njegovim fazama, prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)