Naslovnica Mostar CIK o radu Glavnog centra za brojanje

CIK o radu Glavnog centra za brojanje

325

Sarajevo/Mostar — U vezi sa izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji su održani u nedjelju, 20. 12. 2020. godine iz Centralne izborne komisije BiH podsjećaju na aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

U Glavnom centru za brojanje se broje: listići sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, glasački listići birača koji su glasali putem redovnih i COVID-19 mobilnih timova, glasački listići birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima i provode se brojanja listića po naredbama Centralne izborne komisije BiH, prenosi Patria.

Prve aktivnosti Glavnog centra za brojanje u vezi sa izborima u Mostaru počele su dan nakon izbora. Glavni centar za brojanje u skladu sa Planom rada ne radi u dane praznika 25. i 26. 12. 2020. godine i neće raditi 01. i 02. 01. 2021. godine kao ni 06. i 07. 01. 2020. godine.

Sutra, 27.12.2020. godine se u Glavnom Centru za brojanje vrše pripremne radnje kako bi se pristupilo brojanju glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte. I u zavisnosti od dinamike pripreme postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima.

Izborni posmatrači akreditirani za posmatranje rada Glavnog centra za brojanje imaju pravo posmatrati sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje, saopšteno je iz CIK-a BiH.

(StarMo)