Naslovnica Mostarski izbori 2020 CIK o izborima u Mostaru: Glasovi se mogu dostaviti i u DKP-ima...

CIK o izborima u Mostaru: Glasovi se mogu dostaviti i u DKP-ima BiH

305
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — CIK BiH je nasjednici održanoj 27.11.2020. godine usvojilo Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će se održati 20. 12. 2020. godine mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Odlukom su obuhvaćene sljedeće države: Australija, Republika Francuska, Kanada, Republika Grčka, Kraljevina Danska, Republika Italija, Kraljevina Španjolska, Republika Poljska, Malezija, Republika Slovenija, Mađarska, Ruska Federacija, Republika Češka, SAD, Republika Finska.

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inozemstvu koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.12.2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: ”Glasački paket- ne otvaraj”.

CIK BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inozemstvu u vezi sa prijemom i slanjem ovih paketa.