Naslovnica Život “Cijepili protiv korupcije”, pa dijelili rahat lokumove i bronhi bombone

“Cijepili protiv korupcije”, pa dijelili rahat lokumove i bronhi bombone

589

Mostar — Sudionici projekta “On my own – Neću štelu” u srijedu su na Španskom trgu u Mostaru organizirali simbolično “cijepljenje protiv korupcije”, podjelu promotivnog materijala, te predstavili izložbu likovnih radova nastalih u sklopu navedenog projekta.

Postavili i kutiju za skupljanje priča sugrađana vezanih za iskustvo s korupcijom kao i fotokabinu s ciljem fotografiranja prolaznika s antikorupcijskim porukama.

– Cijepljenje protiv korupcije je besplatno. Cjepiva su nabavljena u velikom broju i prvi smo u zemlji koji su uspjeli doći do tih cjepiva. Nakon cijepljenja građani će dobiti potvrdu koja garantira da nema nikakvih nuspojava, zatim će dobiti rahat lokum ili bronhi bombone da malo bolje prodišu – kazala je novinarima Edisa Demić, koordinatorica projekta.

Po njezinim riječima, korupcija je “nažalost prisutna u svim sferama života”.

– Istraživanja pokazuju da su BiH, Sjeverna Makedonija i Kosovo najlošije rangirani u Europi kada je u pitanju borba protiv korupcije. Nažalost, veliki broj građana i ne razumije šta je korupcija, jer smatra ako je nekome kupio poklon npr. učiteljici za 8. mart, da je i to navikavanje djece da se uvijek tako nekim poklonima dolazi do neke posebne bliskosti – istaknula je Demić.

Korupcija je, dodala je, jedan od gorućih problema u našoj zemlji, ali i jedan od uvjeta za ulazak BiH u Europsku uniju, te bi se “po ovom pitanju trebalo malo podrobnije raditi”.

 

(StarMo)