Naslovnica Život Čičak će biti Počasni građanin Sarajeva

Čičak će biti Počasni građanin Sarajeva

240
Želimir Altarac - Čičak

Sarajevo — Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja će biti održana u srijedu priznanje “Počasni građanin Sarajeva” bit će dodijeljeno Želimiru Altarcu – Čičku, pop-rock legendi Sarajeva, BiH i bivše Jugoslavije.

Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na svojoj 70. sjednici održanoj 20. oktobra 2020. godine razmatrala je Prijedloga odluke o dodjeli priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva“ – Želimir Altarac – Čičak, nakon čega je odluka i donesena.

Želimir Altarac-Čičak rođen je 1947.godine u Sarajevu. Još kao učenik Prve gimnazije u Sarajevu organizirao je razne kulturno zabavne programe i koncerte i u to vrijeme bio najbolji voditelj koncerata “in live”.

Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske muzičke pozornice, pionir diskdžokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

(StarMo)