Naslovnica Region CG: Ublažene mjere, vjernici mogu na službe

CG: Ublažene mjere, vjernici mogu na službe

175
foto: ilustracija

Podgorice — Novo Ministarstvo zdravlja Crne Gore ublažilo je mjere na suzbijanju širenja zaraze korona virusa tako da se policijski sat skraćuje pa neće počinjati od 19 nego od 22 sata i biće omogućeno da vjernici prisustvuju službama. Nove mjere stupaju na snagu večeras u ponoć.

Novim mjerama je zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22:00 do 5:00 sati narednog dana, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vjerski obredi uz prisustvo vjernika u vjerskom objektu mogu se obavljati tako da se obezbjedi najmanje 10 kvadratnih metara (m2) prostora po osobi. Navodi se da su vjerske zajednice obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

U saopštenju se dodaje da je zabranjeno dodirivanje i bilo kakav fizički kontakt sa predmetima od zajedničke upotrebe.

Ugostiteljski objekti, u skladu sa novim mjerama, radiće od 7 do 18 sati, a supermarketi i tržni centri od sedam do 20 sati.

Ostale mjere ostaju iste – zabranjen je i međugradski saobraćaj od petka u 22 sata do ponedjeljka u 5 ujutro, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Obavezno je nošenje maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru i držanje fizičke distance. Zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, kao i prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetna lica u grupi na otvorenom javnom mjestu.

(StarMo)