Naslovnica Region CG pri vrhu po broju oboljelih na 100 hiljada stanovnika

CG pri vrhu po broju oboljelih na 100 hiljada stanovnika

200

Podgorica — U Crnoj Gori je sa 546 novopozitivnih slučajeva infekcije korona virusom, ukupan broj oboljelih je 6457.

Od juče nije bilo smrtnih slučajeva među pacijentima povezanim s COVID-19, a oporavljeno je njih 179, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U podgoričkom Kliničkom centru i Opštim bolnicama u Beranama i Nikšiću je hospitalizovano ukupno 158 COVID-pacijenata, od kojih je 28 životno ugroženo.

Složena epidemiološka situacija je i u prijestonici Cetinje, gdje je 11 medicinskih i nemedicinskih radnika Opšte bolnice pozitivno na korona virus, dok je 15 u samoizolaciji, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Uz Podgoricu, Budvu i Ulcinj, Cetinje od večeras, 6. novembar, u ponoć provodi pooštrene mjere zaštite i prevencije korona virusa, kojima se na dvije sedmice zatvaraju ugostiteljski objekti, zabranjuju kućne posjete, a škole prelaze na sistem učenja na daljinu.

Zbog toga je Udruženje ugostitelja danas organizovalo protest u Podgorici, zahtijevajući da se odustane od zatvaranja njihovih objekata, ili da se zabrani rad svim djelatnostima, uz maksimalne subvencije države.

Prema posljednjim podacima, Crna Gora je među državama u regionu s najvećim brojem oboljelih od COVID-a 19 na 100 hiljada stanovnika. Najviše ih je u Sloveniji 1168, slijedi Crna Gora 967, pa Bosna i Hercegovina (BiH) 752.

(StarMo)