Naslovnica Region CG: Policija zna da se spremaju nemiri na dan izbora

CG: Policija zna da se spremaju nemiri na dan izbora

269
foto: RTCG.me

Podgorica — Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović je saopštio da policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na sami dan parlamentarnih izbora, te najavio da će policija odlučno postupiti prema onima koji pokušaju da izazovu građansku nestabilnost, javlja Radio Slobodna Evropa.

“Naša saznanja ukazuju da ova lica preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tokom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mjesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red. Policija će u svim gradovima odlučno i odgovorno postupati, a oni koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazivati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise bit će spriječeni i snosit će odgovornost”, saopštio je Veljović u izjavi dostavljenoj medijima, pozivajući građane da sačuvaju građanske i civilizacijske vrijednosti društvene zajednice.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori se održavaju u nedjelju 30. augusta.

Kriminalistička policija u Bijelom Polju je istovremeno identifikovala i procesuirala osobu koja je putem društvene mreže uputila ozbiljne prijetnje Predsjedniku države i članovima Nacionalnog koordinacionog tijela(NKT) za zarazne bolesti.

U poruci na društvenoj mreži je objavljeno: “Prvi dan poslije izbora izvlačimo na ulicu Mila i kompletnu postavu NKT i odrađujemo stvar kao Rumuni”, navedeno je u saopštenju Uprave policije u kojem se dodaje da je protiv osumnjičenog podnesena krivična prijava.

(StarMo)