Naslovnica Region CG: Policija neće dozvoliti skupove na kojima se krše mjere

CG: Policija neće dozvoliti skupove na kojima se krše mjere

338
foto arhiva

Podgorica — Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović rekao je da policija neće dozvoliti javne skupove kojima se krše mjere donijete radi suzbijanja zaraze koronavirusa. On je upozorio da će se procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Amfilohije je u utorak najavio da će od nedjelje, 14. juna, ponovo krenuti litije u Crnoj Gori protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Litije su priređivane od kraja decembra do marta kada su prekinute zbog mjera za suzbijanje epidemije.

Veljović je rekao da vjeruje da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi okupljanje “podsticalo tenzije i doprinijelo stvaranju uznemirenja javnosti”.

“Podsjećam javnost da se u samo jednom ‘klasteru’ sa litije, koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana”, kazao je Veljović, prenose regionalni mediji.

On je kazao da policija neće obezbjeđivati javne skupove koji nisu prijavljeni po proceduri utvrđenoj zakonom.

U Crnoj Gori je dopušteno da se najviše 200 ljudi okupi na javnom mjestu – i napolju i unutra, uključujući i svadbe i sahrane.

Crna Gora se proglasila za “Corona Free Destinaciju” i tvrdi da nema nijednog oboljelog od koronavirusa.

(StarMo)