Naslovnica Region CG: Kolone automobila krenule ka Podgorici

CG: Kolone automobila krenule ka Podgorici

349

Podgorica — Kolone automobila iz nekoliko gradova, sa crnogorskim zastavama, krenule su ka Podgorici.

Građani iz cijele Crne Gore dolaze u Podgoricu kako bi pristustvovali večerašnjem patriotskom i građanskom skupu koji će u 19 sati biti održan na Trgu nezavisnosti.

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je građane na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda, prenosi CdM.

“Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore”, kazali su danas u saopštenju, prenosi Patria.

Iz tih organizacija saopštili su da ne mogu da žmure i šute pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama “po opstanak jedine zemlje koju imamo”. Istakli da ih ne okuplja nikakva partija ni vjera ni nacija, već potreba da se digne glas u odbranu naše jedine istinske svetinje – nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore.

Grupa bivših suverenista “pod kontrolom otuđenih i ozlojeđenih tajkuna demokratizovati državu u koaliciji s četničkim vojvodama, promoterima klerofašizma i osvjedočenim mrziteljima Crne Gore”, saopštili su iz tih organizacija.

“Pogledajte koliko nas je što smo ostali vjerni Crnoj Gori i poslušajte poruke naše ljubavi i odanosti jedinoj našoj svetinji”, zaključili su u saopštenju.

(StarMo)