Naslovnica Izdvojeno CG: “Branili” zastavu Srbije na zidu, deset uhapšenih

CG: “Branili” zastavu Srbije na zidu, deset uhapšenih

579
foto: Facebook

Podgorica — U podgoričkom naselju Zlatica grupa građana je u subotu uveče pokušala da silom spriječi komunalce da prekreče zid obojen kao zastava Srbije, a policija je, prilikom asistencije, upotrijebila biber sprej i suzavac. Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali ‘živi zid’ oko murala.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su počeli da se razilaze nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, još rastjerivala dio demonstranata, prenijeli su mediji u regiji.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz policije su objavili da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih “ometali u saniranju javne površine”.

“Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku”, rečeno je iz Uprave policije.

Radio televizija Crne Gore u nedjelju je objavila da je deset osoba uhapšeno sinoć tokom nereda u podgoričkom naselju Zlatica. Iz Uprave policije saopštili su da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira, dodajući da će sve izgrednike procesuirati.

(StarMo)