Naslovnica Region CG: Bošnjačka stranka neće sa “određenim subjektima”

CG: Bošnjačka stranka neće sa “određenim subjektima”

388
foto: Twitter

Sarajevo/Pljevlja — Neizvjesnost i dalje obavija Crnu Goru, nakon parlamentarnih izbora, velikog skupa u Podgorici i razlika u redovima opozicije koja želi preuzeti vlast. Gost N1 bio je Adel Omeragić, portparol Bošnjačke stranke Crne Gore.

“Situacija se poprilično smirila u odnosu na ono što smo imali nakon završetka glasanja, posebno u Pljevljima. Imali smo napad na Bošnjake, na njihovu imovinu. Imali smo prijetnje Srebrenicom, to je nešto što ne smije ostati neistraženo i nekažnjeno. Bošnjaci se jesu uplašili, ovo ih je itekako uznemirilo. Nije im svejedno kada se skandiralo ispred njihovih kuća: Selite se Turci. Sada se smirila situacija, lideri su pozivali na smirivanje”, kazao je Omeragić.

“Bošnjaci su ovu državu sa ostalim narodima gradili, Bošnjaci odavde nemaju druge države osim Crne Gore”.

Da li imaju razloga za zabrinutost?

“Imaju razloga za zabrinutost, ovo je nastavak onoga što im se dešavalo prije nekoliko mjeseci. Želim da vjerujem da Crna Gora ne može dozvoliti da njen ijedan građanin bude uznemiren zbog druge vjere”, kazao je Omeragić.

Na pitanje da li će prihvatiti pozive da budu dio vladajuće većine, kazao je:

“Iako se mogu čuti pozivi manjinskim strankama da budu dio većine, mi smo rekli da poštujemo izbornu volju građana. Mi se zahvaljujemo na pozivu da budemo dio većine, nama je prihvatljiva samo ideja manjinske vlade uz podršku pro-zapadnih i proevropskih partija koje bi podržavale interese i ciljeve”.

“Manjinska vlada nije nešto što je nepoznanica, imali smo to u Crnoj Gori prije 15 godina. Bilo kakva saradnja sa određenim subjektima nije prirodna kada je u pitanju bošnjačka stranka”.

(StarMo)