Naslovnica Region CG: Bez dogovora prosrpske stranke i Abazovića

CG: Bez dogovora prosrpske stranke i Abazovića

250
Dritan Abazović, foto: RSE

Sarajevo/Podgorica — Andrija Mandić i Milan Knežević su u ponedjeljak, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, razgovarali sa Dritanom Abazovićem, ali ključne razlike u stavovima koje postoje između dvije političke grupacije nisu prevaziđene. I “Pobjeda” navodi da do dogovora nije došlo, prenosi FoNet.

Proces formiranja Vlade nije išao brzo ni onda kada je to činila dominantna partija poput Demokratske partije socijalista (DPS), pa nije realno da proces ide mnogo brže kada to treba da urade tri koalicije, sa desetinama konstituenata i veoma raznolikom ideološkom strukturom. To je za “Vijesti” ocijenio direktor Građanske alijanse (GA) Boris Raonić, navodeći da bi lideri koalicija u ovoj fazi pregovora trebalo da intenziviraju međusobnu komunikaciju, kao i unutarpartijski dijalog.

Pregovori o formiranju nove vlasti ne napreduju očekivanom brzinom, iako je bi predsjednik Skupštine Crne Gore trebalo da bude izabran na sutrašnjoj konstitutivnoj sjednici.

Početna nesaglasnost, uglavnom između predstavnika partija članica koalicija “Za budućnost Crne Gore” i Građanskog pokreta URA oko načina formiranja vlasti, produbljena je stavom Glavnog odbora partije Dritana Abazovića da u vlasti ne bi trebalo da budu oni koji izazivaju negativne reakcije građana, prenosi Patria.

Iako nije rečeno na koga se to odnosi i tokom razgovora pregovaračkih timova bilo je jasno da je riječ o liderima Demokratskog fronta.

Andrija Mandić i Milan Knežević su juče, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, o tome razgovarali sa Abazovićem, ali problem nije riješen.

Prethodno je Abazović na istu temu razgovarao i sa nosiocem liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravkom Krivokapićem sa kojim, kako je rečeno “Vijestima”, nema sporenja o načinu kako bi vlada trebalo da izgleda.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)