Naslovnica BiH Četvrti dan: Počeli taktički pokreti na terenu

Četvrti dan: Počeli taktički pokreti na terenu

315

Sarajevo — Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, nakon kvalifikacijskih bojevih gađanja iz pješadijskog naoružanja, četvrtog dana vježbe “Brzi odgovor 21” prešli su u fazu taktičkih pokreta na terenu.

Operativna komanda OSBiH je izdala operativno naređenje komandantu Bataljonske grupe lake pješadije OSBiH da se izvrše taktički pokreti u cilju potpune integracije snaga i pripreme za još intenzivniju fazu vježbe “Brzi odgovor 21”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska angažiranih jedinica, direktor vježbe “Brzi odgovor 21” u BiH brigadir Slaven Blavicki posjetio je i privremeni Medijski informativni centar (MIC) MO i OSBiH, koji je oformljen i za ovu vježbu, uz podršku OS SAD. Jedinice na terenu obišao je i predstavnik Operativne komande OSBiH brigadir Mirzet Lubenović. Obojica su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na vježbi.

Istovremeno, na poligonu za obuku “Manjača” počela je i redovna godišnja vježba Oružanih snaga BiH “Dinamičan odgovor 21-4”, čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra OSBiH za istovremeno kombiniranje dvije različite vježbe. Time ukupni broj angažiranog ljudstva sada iznosi više od 1.700 vojnika, prenijeli su bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)