Naslovnica Izdvojeno Četničke vođe na bošnjačkim kućama

Četničke vođe na bošnjačkim kućama

196
foto: RSE

Podgorica — Crnogorsko državno tužilaštvo je dalo nalog Upravi policije da prikupi sva potrebna obavještenja i dokaze o ispisivanju uvredljivih grafita nacionalističke sadržine u beranskim naseljima Talum, Hareme i Oblasko, a nakon čega će se tužilaštvo izjasniti o tom događaju.

Na zidovima kuća su u nedjelju ispisani grafiti sa likovima četničkih vođa iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića i Pavla Đurišića sa uvredljivim porukama prema bošnjačkom stanovništvu.

Sve političke stranke i organizacije, bez obzira na ideološko uporište, ogradile su se od napisa koji su osvanuli na kućama Bošnjaka i za to nedjelo optužili svoje političke protivnike, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Upravi policije Crne Gore iz RSE su uputili pitanje dokle je stigla istraga u vezi grafita mržnje u Beranama, ali odgovor nisu dobili.

Komentarišući atmosferu u Beranama, a posebno u naseljima gdje su ispisani grafiti, novinar iz tog grada Tufik Softić kaže za Radio Slobodna Evropa, kako policija treba da pronađe počinioce i da ih procesuira, te smatra da su uvredljive poruke u funkciji predizborne kampanje koja se održava u Crnoj Gori.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)