Naslovnica Politika Češka podržava integraciju BiH u NATO i EU

Češka podržava integraciju BiH u NATO i EU

94
Hlavsova i Podžić

Sarajevo — Ministar odbrane BiH Sifet Podžić održao je sastanak sa ambasadoricom Češke Republike u BiH Ivanom Hlavsovom, na kojem je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj pomoći koju je Češka Republika pružila BiH ka njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-u.

Također, Podžić je Hlavsovu upoznao sa težišnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. Osim toga, posebno je naglašena zahvalnost Češkoj Republici na podršci po pitanju deminiranja u našoj zemlji kroz internacionalni projekt “Trust fund” (ITF), sa nadom da će se process deminiranja u našoj zemlji završiti do 2025. godine.

Hlavsova je istakla da Češka Republika podržava integraciju BiH u Evropsku uniju i NATO, te da svojim djelovanjem želi podići svijest građana naše zemlje o bitnosti te integracije. Osim toga, Oružane snage BiH su u izlaganju ambasadorice Hlavsove istaknute kao uspješna priča koja je dokaz da je naša država sposobna biti ozbiljan partner svim zemljama.

Na samom kraju razgovora zaključeno je da je bilateralna saradnja dvije zemlje na zavidnom nivou, te da će se plan bilateralne saradnje za ovu godinu ubrzo potpisati, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(StarMo)