Naslovnica BiH Čerkez: Situacija povoljna, moguće ukidanje policijskog sata

Čerkez: Situacija povoljna, moguće ukidanje policijskog sata

87

Sarajevo — Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez je gostujući u programu televizije N1 najavio moguće ukidanje mjere ograničenje kretanja iza 23:00 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Čerkez je kazao da ta mjera nema nikakvog smisla u ovakvoj epidemiološkoj situaciji, koja je povoljna.

“Najvjerovatnije će se ići ka ukidanju. Ta mjera realno u ovoj situaciji nema nikakvog smisla. Bilo je dobro što smo donijeli mjere koje su trajale 15 dana. Prošli su praznici. Ovo ne trebamo shvatiti da smo završili sa pandemijom. Svugdje dolazi do pada, stabilizacije, pojavljuju se novi sojevi i treba biti oprezan”, izjavio je Čerkez.

On je kazao da je u FBiH dominantno prisutan britanski soj koronavirusa, te da nisu zabilježeni slučajevi sa indijskim sojem. Kazao je kako se mutacije redovno prate u ovom bh. entitetu.

Čerkez je kazao da će FBiH ovo ljeto dočekati sa stabilnom situacijom. Ipak…

“Ljudi će obolijevati, imat će COVID-19, nama ostaju aktivnosti. Trebamo se pripremati, puno je priprema za druge sektore. Od nove školske godine nas dijeli tri mjeseca, mnogo stvari se mora pripremiti tokom ljeta”, izjavio je gost N1.

(StarMo)