Naslovnica Mostar Centar za kulturu Mostar: Večeras izložba Vedrane Božić

Centar za kulturu Mostar: Večeras izložba Vedrane Božić

282
Centar za kulturu Mostar; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Otvaranje samostalne izložbe slika Vedrane Božić, bit će upriličeno večeras u 19 sati u Centru za kulturu Mostar.

Ovom izložbom se nastavlja ciklus “Trebao mi je neki novi početak” u okviru kojeg Centar za kulturu predstavlja zaljubljenike u slikarstvo koji do sada nisu imali mogućnost predstaviti se široj likovnoj publici.

Vedrana Božić rođena je u Mostaru 1980. godine. Crtanjem, slikanjem, izradom nakita i ručnih radova bavi se od svojih ranih dvadesetih. Svoj hobi Vedrana 2014. godine pretvara u profesiju otvaranjem umjetničke galerije “Claire Noel” u Čapljini, koja se nekoliko godina kasnije premješta u Mostar, tačnije na Aveniju.

U svom radu Vedrana uglavnom koristi akrilne boje, a kao motiv najčešće odabire portrete, cvijeće, balerine, anđele, jedrilice, konje, ljepote Mostara, Hercegovine i slično.

Ciklus „Trebao mi je neki novi početak“ započeo je u februaru 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa realizacija ovog ciklusa u posljednjih nekoliko mjeseci bila usporena. Nadamo se da će u narednom periodu ovaj projekt biti uspješno nastavljen, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

(StarMo)