Naslovnica Mostar Centar za kulturu: Izložba o ženama žrtvama seksualnog nasilja u ratu

Centar za kulturu: Izložba o ženama žrtvama seksualnog nasilja u ratu

72

Mostar — Muzej ratnog djetinjstva otvara privremenu izložbu pod nazivom „Progovara(j)mo“ (Speaking Out), kroz koju će biti predstavljena iskustva žena iz nekoliko bh. gradova koje su preživjele ratno seksualno nasilje, te djece rođene zbog rata.

Izložba će biti postavljena u Centru za kulturu Mostar od 20. 9. do 27. 9, te otvorena za javnost svakim danom u terminu od 11 do 19 sati, uz besplatan ulaz.

Prvobitno predstavljena u Sarajevu povodom Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu, izložba je realizovana u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije u BiH (IOM), Udruženjem Zaboravljena djeca rata, Fondacijom Krila nade, Udruženjem PSIHOLAB, te uz podršku Britanske ambasade u BiH.

Svečano otvorenje izložbe „Progovara(j)mo“, biće upriličeno u ponedjeljak, 20. 9. 2021. godine, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Mostar (Rade Bitange 13).

Na otvorenju izložbe prisutnima će se obratiti predstavnici Muzeja ratnog djetinjstva i partnera, te predstavnica preživjelih žena učesnica u izložbi, kao i grada Mostara, saopštili su organizatori.

(StarMo)