Naslovnica Mostar Centar za kulturu: Izložba Azre Hamzić

Centar za kulturu: Izložba Azre Hamzić

494
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — „Ima jedan svijet“ naziv je izložbe koja će biti otvorena u Centru za kulturu u utorak 11. 2. u 19 sati. Ovom izložbom se Azra Hamzić mostarskoj publici predstavlja u okviru nedavno započetog ciklusa „Trebao mi je neki novi početak“, saopšteno je iz Centra za kulturu Mostar.

Azra Hamzić je rođena 1981. godine u Bugojnu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Također je i sudski tumač za njemački jezik. Slikanjem i kreativnim radom aktivno se bavi od 2016. godine.

U svom radu se koristi akrilnim bojama kao i drugim materijalima. Umjetnički izraz pronalazi, najvećim dijelom, slikajući apstrakcije. Slike nastaju intuitivno, organski i spontano, a izraz su stanja svijesti i emocija trenutak, što njen umjetnički repertoar čini veoma raznovrsnim. Inspiraciju pronalazi u prirodi; prilikom slikanja se poigrava sa svjetlošću, kontrastima i fuzijom boja, pa kroz taj njen specifičan način slikanja svaki rad postaje unikatan.

Ovo je Azrina prva samostalna izložba. Godine 2017. je učestvovala na grupnoj izložbi održanoj u sklopu Mostarskog ljeta. To je bilo i njeno prvo slikarsko javno predstavljanje, uopće.

(StarMo)